Recept

300g filet lososa (může být i s kůží)
9 středně velkých brambor
3 mrkve
250ml smetany (31%)
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička solamylu
šťáva z půlky citronu
sůl

1) Připravíme si oloupané brambory nakrájené na čtvrtinkové plátky, můžeme je na 5-8 minut povařit, abychom měli zapékání kratší.

2) Také mrkev a lososa, předem pokapaného citronem, nakrájíme na kousky. Kousky by měly být podobně veliké jako brambory. 

3) Do zapékací mísy naklademe brambory. Další vrstvou bude mrkev a následně losos. 

4) V hrnku si připravíme omáčku ze smetany, hořčice, solamylu a citronové šťávy a soli. Tuto omáčku rovnoměrně rozlijeme po bramborách s mrkví a lososem.

5) Takto připravené jídlo vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a zapékáme zhruba 20-30minut.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Brkaši nevyhazuji

Bramborová kaše, nebo jak jsem po manželově rodině přejala Brkaše :) je pokrm, který je dobré udělat ve větším množství. Nikdy nevíte, kolik jí děti vypatlají kolem sebe a kolik jí opravdu naládují do pusinek. Dělám tak o jednu porci, tedy asi 3 střední brambory víc, než je strávníků na oběd.

Pokud mi pak zbude studená, tu manžel již nejí, musím ji nějak zpracovat, je škoda to vyhodit. Naučila jsem se ji nejčastěji přetvarovat do bramborových placek. Ale tentokrát jsem popustila uzdu a udělala z ní nezdravé, ale strašně dobré "Krokety"

Je to trochu piplačka, ale výsledek nejeden ocení, chutnají mnohem lépe než kupované a k mnoha jídlům jsou skvělé zpestření. Hranolky jsou přeci dost fádní :)