Recept

játra na cibulce

300g vepřových jater
1 cibule
20g slaniny v celku
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička rajského protlaku
1 lžička mletého chilli
pepř
lžíci másla

 

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *

1) Na začátek je dobré si vše připravit a nakrájet. Játra na drobné nudličky, cibuli na jemno, slaninu na tenké nudličky.

2) Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku na něm osmažíme do zlatova. Přidáme slaninu a ještě než je vyškvařena, přidáme nakrájená játra.

3) Vše necháme pěkně posmažit a nejdříve nasypeme mletou papriku. Tu necháme zpěnit, ale ne moc dlouho, aby nezhořkla.

4) Přidáme i mouku, mícháme tak, aby játra byla celá obalená a následně vše zalijeme nejlépe uvařenou vodou a necháme dusit.

5) Následně přidáme pepř, rajský protlak a pokud je omáčka moc hustá, přidáme ještě vodu a necháme vařit.

6) Povaříme a podáváme s například s rýží.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Dezerty

Nepečený dort s tvarohem

Druh receptu: 
Poddruh: 

větší balení piškotů
1 smetana na šlehání 31%
2 zakysané smetany
250g tvarohu
30g moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Doba přípravy: 20 minut + chladnutí
Náročnost: *

Hodnocení: 

Čokoládové řezy

Druh receptu: 
Poddruh: 

Na těsto:
5 vajec
200g cukru krupice
150g polohrubé mouky
3 lžičky kakaa
2 lžíce studené vody

Na krém:
1 pařížská šlehačka 
2 zakysané smetany
30g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 lžička želatiny
čokoláda na vaření

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Mascarpone s jahodami

Druh receptu: 
Poddruh: 

250g mascarpone
100g kysané smetany
30g moučkového cukru
12 piškotů
10 jahod

Doba přípravy: 10 minut
Doba chlazení: do podávání
Náročnost: *

 

Hodnocení: