Recept

400g rybího filé (4 kostky)
450g špenátu 
3 stroužky česneku
2 vejce
100g strouhaného eidamu
2 lžíce mléka
100g másla
sůl
strouhanka na vysypání

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 20 minut
Náročnost: ***

1) Špenát podusíme na troše másla. Ochutíme solí a utřeným česnekem.

2) Máslem vymažeme zapékací mísu a vysypeme strouhankou. Do takto upravené formy pak špenát rozprostřeme po celém dně.

3) Na špenát poklademe kostky filé.

4) Rozšlehaná vejce smícháme s nastrouhaným eidamem a touto hmotou potřeme filé. Je to dosti husté, opravdu se to spíše natírá nežli lije.

5) Na vrch můžeme dát tenké plátky másla a vložíme zapéci do předehřáté trouby na 180°C. 

6) Pečeme zhruba 20 minut, do zlatova. Podáváme s bramborem.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Hovězí

Hovězí Stroganov

Druh receptu: 
Poddruh: 
Stroganov

500g hovězího (svíčková nebo zadní stačí)
200g žampionů
cibule
6 nakládaných okurek
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce dijonské hořčice
100ml smetany
200ml vývaru
sůl
pepř

 

Doba přípravy: 1hod 20 min
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Dušené hovězí

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g hovězího (kližka nebo zadní)
hladká mouka
olej
1 cibule
2 středně velké mrkve
kousek bobkového listu
1-2 kuličky nového koření
půl lžičky cukru
lžička worchestrové omáčky
lžička citronové šťávy
pepř
sůl
dva hrnky horké vody

Doba přípravy: 180 minut
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Hovězí guláš

Druh receptu: 
Poddruh: 

600g hovězí kližky
5 středně velkých cibulí
sůl
pepř
5 lžiček sladké papriky
1 lžička nebo menší konzerva rajského protlaku

Doba přípravy: 3 hodiny
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Masové kuličky v rajské

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g mletého hovězího
sůl
pepř
mletá paprika
rajský protlak
bobkový list
nové koření

Hodnocení: 

Hovězí na víně

Druh receptu: 
Poddruh: 

1kg hovězího zadního
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
cibuli
slaninu
200ml červeného vína
200ml hovězího vývaru
100ml vinného octa (nejlépe červeného)
4 hřebíčky
lžičku jalovce
lžičku nového koření
5 lístků bobkového listu
sůl
pepř
brusinky

Hodnocení: 

Hovězí ragů

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g kližky
1 cibuli
mrkev
celer
petržel
olej
máslo
rajský protlak
bobkový list
nové koření

Hodnocení: