Recept

300g filet lososa (může být i s kůží)
9 středně velkých brambor
3 mrkve
250ml smetany (31%)
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička solamylu
šťáva z půlky citronu
sůl

1) Připravíme si oloupané brambory nakrájené na čtvrtinkové plátky, můžeme je na 5-8 minut povařit, abychom měli zapékání kratší.

2) Také mrkev a lososa, předem pokapaného citronem, nakrájíme na kousky. Kousky by měly být podobně veliké jako brambory. 

3) Do zapékací mísy naklademe brambory. Další vrstvou bude mrkev a následně losos. 

4) V hrnku si připravíme omáčku ze smetany, hořčice, solamylu a citronové šťávy a soli. Tuto omáčku rovnoměrně rozlijeme po bramborách s mrkví a lososem.

5) Takto připravené jídlo vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a zapékáme zhruba 20-30minut.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Hovězí

Hovězí Stroganov

Druh receptu: 
Poddruh: 
Stroganov

500g hovězího (svíčková nebo zadní stačí)
200g žampionů
cibule
6 nakládaných okurek
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce dijonské hořčice
100ml smetany
200ml vývaru
sůl
pepř

 

Doba přípravy: 1hod 20 min
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Dušené hovězí

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g hovězího (kližka nebo zadní)
hladká mouka
olej
1 cibule
2 středně velké mrkve
kousek bobkového listu
1-2 kuličky nového koření
půl lžičky cukru
lžička worchestrové omáčky
lžička citronové šťávy
pepř
sůl
dva hrnky horké vody

Doba přípravy: 180 minut
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Hovězí guláš

Druh receptu: 
Poddruh: 

600g hovězí kližky
5 středně velkých cibulí
sůl
pepř
5 lžiček sladké papriky
1 lžička nebo menší konzerva rajského protlaku

Doba přípravy: 3 hodiny
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Masové kuličky v rajské

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g mletého hovězího
sůl
pepř
mletá paprika
rajský protlak
bobkový list
nové koření

Hodnocení: 

Hovězí na víně

Druh receptu: 
Poddruh: 

1kg hovězího zadního
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
cibuli
slaninu
200ml červeného vína
200ml hovězího vývaru
100ml vinného octa (nejlépe červeného)
4 hřebíčky
lžičku jalovce
lžičku nového koření
5 lístků bobkového listu
sůl
pepř
brusinky

Hodnocení: 

Hovězí ragů

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g kližky
1 cibuli
mrkev
celer
petržel
olej
máslo
rajský protlak
bobkový list
nové koření

Hodnocení: