Na krém: 1 a 1/2 vanilkového pudinku 500ml mléka 1 máslo 5 lžic krupicového cukru rum
Na polevu: 3 lžíce citronové šťávy 3 lžíce horké vody 300g cukru moučka
Dále: balení Bebe sušenek čokoládová poleva nebo obarvený marcipán na lajny
1) Podle receptu na piškotový korpus upečeme dvě placky.
2) Připravíme si krém. Necháme povolit máslo, nejlépe jej vyndáme z ledničky ještě před pečením korpusů. Povolené máslo dáme rozkrájené na kousky do misky a zasypeme 5 lžícemi cukru, to vše utřeme do pěny.
3) Dále si uvaříme pudink z 1 a 1/2 pytlíku vanilkového pudinku a 500ml mléka. Pudink necháme za občasného míchání vychladnout na teplotu jako má máslo. Mícháme proto, aby se na pudinku nevytvořil škraloup, který pak dělá v krému hrudky.
4) Vychladlý pudink po lžících přidáváme k máslu a zašleháváme. Přilijeme také tak víčko rumu a šleháme do doby, dokud vyšlehané cestičky nezůstanou vytvarované. Pokud se vám zdá, že je to moc tekuté a nejde to vyšlehat, zkuste vložit do ledničky, třeba na 20min a zkusit ušlehat znovu.
5) Pokud máte krém hotový, namažte jej na jeden piškotový korpus a přikryjte druhým. Následně si udělejte šablonku z papíru nebo si na nečisto, třeba špejlí vytečkujte cestu, kterou vyříznete tvar "ledové plochy". Následně jej ořízněte nožem.
6) Krém naneste i na vrchní a boční strany a uhlaďte rovným nožem nebo jiným hladítkem. Trochu krému si ponechte na lepení sušenek. A připravte plochu na nanesení citronové polevy.
7) Citronovou polevu vytvoříte tak, že v misce smícháte 3 lžíce citronové šťávy a 3 lžíce horké vody, do které přisypáváte přesátý, tedy bez jakýchkoli hrudek, moučkový cukr a třete do stádia, kdy je to krásná lesklá hmota, kterou lze nalévat na plochu dortu.
8) Po rozprostření citronové polevy vezměte zbytek krému a bebe sušenky, které z poloviny namažte krémem a přilepte na bok dortu, jako mantinely.
9) Poslední úpravou jsou pak lainy, já jsem nebyla moc kreativní a tak jsem je vytvořila jen čokoládovou polevou. Marcipán nemáme rádi, ale obarvený na modro a červeno by vypadal taky dobře.