větší balení piškotů 1 smetana na šlehání 31% 2 zakysané smetany 250g tvarohu 30g moučkového cukru 1 vanilkový cukr
Doba přípravy: 20 minut + chladnutí Náročnost: *
1) Zakysané smetany, tvaroh a cukry smícháme v míse.
2) Šlehačku ušleháme do tuha, přidáme ke směsi v míse a opatrně promícháme.
3) Dortové formě vyložíme dno piškoty. Poté na ni naneseme vrstvu tvarohové směsi. Dobré je, né na jedno místo, ale spíše na více a pomalu rozetřít.
4) Na vrstvu tvarohové směsi poklademe zase piškoty, které přikryjeme další vrstvou tvarohového krému. A tak postupujeme do vyčerpání tvarohové směsi, která by měla být poslední vrstvou.
5) Připravený dort by měl chvíli (já nechávám tak 30minut) odpočívat v lednici, aby piškoty přejaly vlhkost a byly při servírování vláčné.
6) Servírovat můžete polité malinovým, karamelovým či čokoládovým topikem. Posypané čokoládou, grankem či kakaem. Nápadům se meze nekladou.