Recept

větší balení piškotů
1 smetana na šlehání 31%
2 zakysané smetany
250g tvarohu
30g moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Doba přípravy: 20 minut + chladnutí
Náročnost: *

1) Zakysané smetany, tvaroh a cukry smícháme v míse.

2) Šlehačku ušleháme do tuha, přidáme ke směsi v míse a opatrně promícháme.

3) Dortové formě vyložíme dno piškoty. Poté na ni naneseme vrstvu tvarohové směsi. Dobré je, né na jedno místo, ale spíše na více a pomalu rozetřít.

4) Na vrstvu tvarohové směsi poklademe zase piškoty, které přikryjeme další vrstvou tvarohového krému. A tak postupujeme do vyčerpání tvarohové směsi, která by měla být poslední vrstvou.

5) Připravený dort by měl chvíli (já nechávám tak 30minut) odpočívat v lednici, aby piškoty přejaly vlhkost a byly při servírování vláčné.

6) Servírovat můžete polité malinovým, karamelovým či čokoládovým topikem. Posypané čokoládou, grankem či kakaem. Nápadům se meze nekladou.

 

 

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Koláče

Hrnková bublanina s rybízem

Druh receptu: 
Poddruh: 
Rybízová bublanina

1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku oleje
1 vejce
1/2 sáčku prážku do pečiva
1/2 sáčku vanilkového cukru
rybíz

 

Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *

Hodnocení: 

Borůvkový koláč

Druh receptu: 
Poddruh: 

Těsto:
120g másla
300g hrubé mouky
10 lžic mléka
2 vejce
2 lžičky citronové kůry
140 g cukru
0,5 balíčku přášku do pečiva

borůvky

Drobenka:
5 lžic cukru krystal
3 lžíce másla
9 lžic hrubé mouky
1 lžíce vanilkového cukru

 

 

 

Hodnocení: 

Koláčky s lentilkami

Druh receptu: 
Poddruh: 

250g změklého másla
165g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
1 žloutek
335g polohrubé mouky
barevné lentilky na ozdobení (6x32 =192 lentilek)

Hodnocení: