Kuchařky

Recept

2 mrkve
1 pórek
1/4 celeru
cibule
5 středních brambor
2 hrsti sušených hub
sůl 

1) Oloupeme cibuli a nakrájíme na drobnější kousky. Stejně tak oloupeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme na drobné kousky. Raději vše dopředu, cibule se většinou osmaží rychle a připravit zeleninu se nestíhá.

2) Cibulku zpěníme na sádle či jiném tuku. Ve chvíli, kdy je nazlátlá přidáme i zeleninu a vše posmažíme. Zalejeme vodou a necháme povařit. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme na drobné kousky také, čím menší děti ji budou jíst, tím drobnější. Brambory vložíme do vařící se polévky a dáme dvě hrsti hub namočit do vody.

3) Polévku vaříme tak dlouho, aby vše změklo, pokud je moc řídká, většinou záleží na škrobovatosti brambor, můžeme přidat jednu lžíci mouky (polohrubé) rokvedlané ve vodě a zahustit. 

4) Asi 10minut před dovařením přidáme jemně vymačkané houby do polévky a necháme povařit. Přisolíme podle chuti a můžete podávat.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Kuchařky

Zajímavé kuchařky

Albert - Spolu u stolu

Již druhé vydání kuchařky od obchodu Albert je tematicky rozdělená na příležitosti, jako Grilování, Dámská jízda, Dětská párty, Víkend ve dvou a samozřejmě Vánoce, Velikonoce a Silvestr. Oproti prvnímu dílu jsou jídla víc při zemi a o to víc lákají k vyzkoušení. :) Jsem ráda, že obohatila mou kuchyňskou knihovničku.