Recept

500g těstovin
200g čerstvých žampionů
100g slaniny
cibule
4 vejce
150ml smetany na šlehání
sůl
pepř
kmín

Doba přípravy: 15 min
Doba pečení: 30 min
Náročnost: **

1) Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Dáme smažit na trochu másla.

2) Když je do zlatova orestovaná, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme trochu posmažit.

3) Poté přidáme na kousky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme a necháme orestovat a jemně podusit.

4) Dáme uvařit těstoviny, ale jen "all dente" nesmí být rozvařené. 

5) Všechno smícháme dohromady v zapékací misce a dáme do trouby péct na 200°C asi na 15-20 minut.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Maso

Hovězí Stroganov

Druh receptu: 
Poddruh: 
Stroganov

500g hovězího (svíčková nebo zadní stačí)
200g žampionů
cibule
6 nakládaných okurek
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce dijonské hořčice
100ml smetany
200ml vývaru
sůl
pepř

 

Doba přípravy: 1hod 20 min
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Vídeňská vepřová játra

Druh receptu: 
Poddruh: 
Vídeňská játra

400g vepřových jater
1 lžíce hladké mouky
pepř
20g másla
3 cibule
olej

Doba přípravy: 15minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Pikantní vepřová játra na cibulce

Druh receptu: 
Poddruh: 
játra na cibulce

300g vepřových jater
1 cibule
20g slaniny v celku
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička rajského protlaku
1 lžička mletého chilli
pepř
lžíci másla

 

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Zapečený losos s fazolkami

Druh receptu: 
Poddruh: 

250g mrkve
850g brambor
sůl
olej
300g zelených fazolek
3 vejce
400ml mléka
2 plné lžičky ostré hořčice
600g filetu z lososa bez kůže
100g sýra (např. goudy)

 

Doba přípravy: 45min
Náročnost:**

Hodnocení: 

Úžasná sekaná

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g mleté hovězí
500g mleté vepřové
2 starší rohlíky
trocha mléka
vejce
cibule
majoránka
česnek
sůl a pepř

Doba přípravy: 30 + 60 min
Náročnost: **

Hodnocení: 

Losos na kopru

Druh receptu: 
Poddruh: 

2 plátky lososa
3 lžíce kopru
citron
sůl
100ml smetany
lžíce másla

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: **

Hodnocení: 

Dušené hovězí

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g hovězího (kližka nebo zadní)
hladká mouka
olej
1 cibule
2 středně velké mrkve
kousek bobkového listu
1-2 kuličky nového koření
půl lžičky cukru
lžička worchestrové omáčky
lžička citronové šťávy
pepř
sůl
dva hrnky horké vody

Doba přípravy: 180 minut
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Stránky