Recept

300g filet lososa (může být i s kůží)
9 středně velkých brambor
3 mrkve
250ml smetany (31%)
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička solamylu
šťáva z půlky citronu
sůl

1) Připravíme si oloupané brambory nakrájené na čtvrtinkové plátky, můžeme je na 5-8 minut povařit, abychom měli zapékání kratší.

2) Také mrkev a lososa, předem pokapaného citronem, nakrájíme na kousky. Kousky by měly být podobně veliké jako brambory. 

3) Do zapékací mísy naklademe brambory. Další vrstvou bude mrkev a následně losos. 

4) V hrnku si připravíme omáčku ze smetany, hořčice, solamylu a citronové šťávy a soli. Tuto omáčku rovnoměrně rozlijeme po bramborách s mrkví a lososem.

5) Takto připravené jídlo vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a zapékáme zhruba 20-30minut.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Maso

Hovězí Stroganov

Druh receptu: 
Poddruh: 
Stroganov

500g hovězího (svíčková nebo zadní stačí)
200g žampionů
cibule
6 nakládaných okurek
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce dijonské hořčice
100ml smetany
200ml vývaru
sůl
pepř

 

Doba přípravy: 1hod 20 min
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Vídeňská vepřová játra

Druh receptu: 
Poddruh: 
Vídeňská játra

400g vepřových jater
1 lžíce hladké mouky
pepř
20g másla
3 cibule
olej

Doba přípravy: 15minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Pikantní vepřová játra na cibulce

Druh receptu: 
Poddruh: 
játra na cibulce

300g vepřových jater
1 cibule
20g slaniny v celku
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička rajského protlaku
1 lžička mletého chilli
pepř
lžíci másla

 

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Zapečený losos s fazolkami

Druh receptu: 
Poddruh: 

250g mrkve
850g brambor
sůl
olej
300g zelených fazolek
3 vejce
400ml mléka
2 plné lžičky ostré hořčice
600g filetu z lososa bez kůže
100g sýra (např. goudy)

 

Doba přípravy: 45min
Náročnost:**

Hodnocení: 

Úžasná sekaná

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g mleté hovězí
500g mleté vepřové
2 starší rohlíky
trocha mléka
vejce
cibule
majoránka
česnek
sůl a pepř

Doba přípravy: 30 + 60 min
Náročnost: **

Hodnocení: 

Losos na kopru

Druh receptu: 
Poddruh: 

2 plátky lososa
3 lžíce kopru
citron
sůl
100ml smetany
lžíce másla

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: **

Hodnocení: 

Dušené hovězí

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g hovězího (kližka nebo zadní)
hladká mouka
olej
1 cibule
2 středně velké mrkve
kousek bobkového listu
1-2 kuličky nového koření
půl lžičky cukru
lžička worchestrové omáčky
lžička citronové šťávy
pepř
sůl
dva hrnky horké vody

Doba přípravy: 180 minut
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Stránky