Recept

Na jednu porci:

2 vejce
6-8 výhonků zeleného chřestu
sůl
špetka cukru
1 lžíce majonézy
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžička hořčice
1 lžička citrónové šťávy
špetka mleté pálivé papriky
kadeřavá petržel

1) Uvaříme vejce na tvrdo. Zchladíme a nakrájíme na plátky.

2) Ze 2/3 oloupeme zelený chřest. Dáme vařit vodu, osolíme a přidáme trochu cukru. Chřest povaříme asi tak 3 minuty, vyjmeme a necháme zchladnout.

3) Majonézu, jogurt, hořčici, sůl, citrónovou šťávu a nasekanou petržel smícháme v misce. 

4) Chřest nakrájíme na kousky, asi 2 cm dlouhé. Promícháme je s plátky vajec. Dáme na talíř a přelijeme omáčkou.

 

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Masová

Gulášová polévka

Druh receptu: 
Poddruh: 

300g hovězího předního
1 cibuli
olej
4 brambory
3 lžičky mleté papriky
majoránka
sůl

Doba přípravy: 60 minut (podle masa i déle)
Náročnost: **

Hodnocení: 

Frankfurtská polévka

Druh receptu: 
Poddruh: 

2 špekáčky
1 menší cibule
3 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
150ml mléka
4 brambory

Hodnocení: