Recept

400g hovězího na steaky
pepř
sůl
máslo

1) Základem dobrého steaku je opravdu maso. Kupte takové, které je pro steaky vhodné.

2) Nechte jej třeba od pátku v lednici dozrávat. V neděli jej pak vyndejte tak 2 hodiny před obědem. Maso by mělo odpočívat na v teple. Dávat maso přímo z lednice na pánev je špatně.

3) Z masa ukrojte a případně vytvarujte dvě porce krásných steaků. Nechte ležet na vzduchu. Před přípravou tak 1hodinu. Pak opepřete. Solit můžeme až na závěr.

4) Maso ze všech stran osmažte na troše másla. Každou stranu tak 4 minuty.

5) Přitom si již předehřejte troubu na 100 stupňů a maso tam nechte 20-30 minut dojít, podle toho, jak moc krvavý steak máte rádi.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Mleté

Úžasná sekaná

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g mleté hovězí
500g mleté vepřové
2 starší rohlíky
trocha mléka
vejce
cibule
majoránka
česnek
sůl a pepř

Doba přípravy: 30 + 60 min
Náročnost: **

Hodnocení: 

Kapustové karbanátky

Druh receptu: 
Poddruh: 

1kg mletého masa
1 hlávka kapusty
koření na mleté maso nebo sůl, pepř, česnek a další
2 vejce
strouhanka

Doba přípravy: 1 hodina
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Čivabčiči

Druh receptu: 
Poddruh: 

500g mletého hovězího
pepř
sůl
mletá paprika
vejce
cibule na ozdobení

Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Pštrosí vejce

Druh receptu: 
Poddruh: 

600g mletého hovězího
4 vejce
sůl
pepř
mletá paprika

Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Náročnost: **

Hodnocení: