Recept

Na těsto:
5 vajec
200g cukru krupice
150g polohrubé mouky
3 lžičky kakaa
2 lžíce studené vody

Na krém:
1 pařížská šlehačka 
2 zakysané smetany
30g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 lžička želatiny
čokoláda na vaření

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: ***

1) Připravíme si těsto na piškotový korpus a jen přidáme trochu kakaa a vody.

2) Necháme ho vychladnout a překrojíme v půlce.

3) Mezitím si připravíme krém. Ušleháme pařížskou šlehačku do tuha, přidáme cukry a pomalu zamícháme se zakysanou smetanou.

4) Želatinu rozpustíme v troše teplé vody a přimícháme ke šlehačkovému krému.

5) Krémem natřeme první polovinu korpusu, posypeme nastrouhanou polovinou čokolády.

6) Druhou stranou přiklopíme a nahoru rozetřeme zbytek krému. Z čokolády nastrouháme hoblinky a ozdobíme. 

7) Vložíme do lednice, aby moučník ztuhl, a poté můžeme rozkrájet na čtverečky či obdélníčky.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Pizza

Nejlepší pizza za chviličku

Druh receptu: 
Poddruh: 

600 g hladké mouky co nejkvalitnější
2 lžičky soli
2 lžičky instatního droždí
2 lžíce olivového oleje

Na rajčatovou omáčku:
rajčatový protlak nebo jiného pyré
hrst bazalky, nejlépe čerstvé
2-3 stroužky česneku
sůl a pepř

Na ozdobu:
mozzarellu
parmazán
rajče
šunka
tuňák
cibule
nebo cokoli máte rádi :)


Doba přípravy: 25 minut
Doba pečení: 3x 10 minut
Náročnost: **

Hodnocení: