Recept

Stroganov

500g hovězího (svíčková nebo zadní stačí)
200g žampionů
cibule
6 nakládaných okurek
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce dijonské hořčice
100ml smetany
200ml vývaru
sůl
pepř

 

Doba přípravy: 1hod 20 min
Náročnost: ***

1) Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

2) Na trochu olivového oleje dáme nudličky orestovat. Stačí tak dlouho, aby byly ze všech stran zatažené a nepouštěly již šťávu.

3) Nudličky vyndáme a ve výpeku dáme orestovat na jemno nakrájenou cibulku a v zápětí i žampiony.

4) Zaprášíme jednou maximálně dvěma lžícemi polohrubé mouky a zalijeme vývarem. Dusíme.

5) Přidáme nudličky masa, dijonskou hořčici a na osminky nakrájené okurky. Dusíme. (doba dušení je určena typem masa, musí změknout, pokud ale máte mladé a křehké maso, může to být jen 10-15 minut)

6) Nakonec přidáme smetanu, může být i zakysaná. Necháme přejít varem a podáváme nejlépe s rýží.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Polévka

V tuto chvíli není tento termín přiřazen k žádnému obsahu.