Recept

300g lososa
5 větších mrkví
brokolice
6 brambor
rybí koření
citron

1) Připravte si parní hrnec. Do prvního patra dejte oškrábané brambory rozkrojené na čtvrtky. 

2) Druhé patro naplňte nakrájenou mrkví na špalíčky, brokolicí na růžičky.

3) Třetí patro patří rybě. Lososa tedy pokapejte citronem, posypte rybím kořením a dejte spolu s ostatním na 20 minut.

4) Po pípnutí konce, můžete podávat :)

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Rady

Jak naporcovat kuře?

Také vám příjde lepší koupit celé kuře a použít každou jeho část? Nebaví vás obíhat kuřecí ráje, řeznictví a shánět jen skelety v případě, že chcete vařit vývar? Bojíte se, že kuře nenaporcujete? Není důvod, tato práce sice vypadá komplikovaně, ale s ostrým nožem a trochou cviku to půjde jako po másle :)

1) Položte si kuře na prkénko prsíčkami nahoru. Jako první odřízněte křídla, to tak, že křídlo chytnete do ruky, jemně natáhnete od těla a podél těla kuřete říznete.

Základ správné spíže

Každý dobrý kuchař ví, že vařit se má z čerstvého. Existuje však několik základních potravin, které by v žádné dobře vybavené spíži neměly chybět. S tímto základem a 2-3 koupenými surovinami, jste schopni uvařit báječná jídla, na kterých si pochutná nejeden gurmán.

V mé kuchyni je vždy základem několik plechovek s rajským protlakem, nejraději mám ten od Olmy, má nevtíravou chuť, prostě takovou rajskou. Ani kyselou ani sladkou. I vy byste si toto měli osvojit. Není snad větší barbarství než vařit jídlo s kečupem, ale o tom již bylo nejen kuchařem "sprosťákem" řečeno mnoho.