Recept

400g vepřových jater
hladká mouka
paprika
máslo

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: *

1) Játra nakrájíme na plátky. Do misky nebo uzavíratelné plastové misky, kterou já používám raději, nasypeme 2 lžíce hladké mouky. Přidáme lžičku mleté papriky.

2) Mouku s paprikou promícháme a obalíme v ní plátky jater.

3) Následně játra osmažíme na másle, z každé strany 2-3 minuty, poté lehce podlejeme a ještě dusíme 5 minut.

4) Podáváme s bramborem a ještě lépe s bramborovou kaší.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Recepty

Hrnková bublanina s rybízem

Druh receptu: 
Poddruh: 
Rybízová bublanina

1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku oleje
1 vejce
1/2 sáčku prážku do pečiva
1/2 sáčku vanilkového cukru
rybíz

 

Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *

Hodnocení: 

Hovězí Stroganov

Druh receptu: 
Poddruh: 
Stroganov

500g hovězího (svíčková nebo zadní stačí)
200g žampionů
cibule
6 nakládaných okurek
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce dijonské hořčice
100ml smetany
200ml vývaru
sůl
pepř

 

Doba přípravy: 1hod 20 min
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Vídeňská vepřová játra

Druh receptu: 
Poddruh: 
Vídeňská játra

400g vepřových jater
1 lžíce hladké mouky
pepř
20g másla
3 cibule
olej

Doba přípravy: 15minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Pikantní vepřová játra na cibulce

Druh receptu: 
Poddruh: 
játra na cibulce

300g vepřových jater
1 cibule
20g slaniny v celku
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička rajského protlaku
1 lžička mletého chilli
pepř
lžíci másla

 

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Gulášová polévka

Druh receptu: 
Poddruh: 

300g hovězího předního
1 cibuli
olej
4 brambory
3 lžičky mleté papriky
majoránka
sůl

Doba přípravy: 60 minut (podle masa i déle)
Náročnost: **

Hodnocení: 

Zapečený losos s fazolkami

Druh receptu: 
Poddruh: 

250g mrkve
850g brambor
sůl
olej
300g zelených fazolek
3 vejce
400ml mléka
2 plné lžičky ostré hořčice
600g filetu z lososa bez kůže
100g sýra (např. goudy)

 

Doba přípravy: 45min
Náročnost:**

Hodnocení: 

Zelňáky podle Alberta

Druh receptu: 

500g hladké mouky
450 g kysaného zelí (asi 1,5 sklenice, když slejete vodu, zbude tak půlka obsahu:)
150g sádla (vepřové, husí)
1 vejce
1 lžíce mletých škvarků
sůl, pepř
1/2 lžičky sušené majoránky
olej na smažení

Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: **

Hodnocení: 

Stránky