Recept

500g kližky
1 cibuli
mrkev
celer
petržel
olej
máslo
rajský protlak
bobkový list
nové koření

1) Maso nakrájíme na kostky, orestujeme na oleji. Přidáme cibuli, kterou nakrájíme také na kostičky. Můžou být větší, stejně jako na guláš, rozvaří se. Zasolíme a zapepříme. Vše dohromady necháme tak 15 minut dusit. Pokud není dost vlastní šťávy, trochu podlejeme.

2) Mrkev, celer a petržel nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme ve vedlejším rendlíku na troše másla. Aby zelenina dostala skelnou barvu a hezky voněla. Když je orestovaná, přihodíme ji k základu z masa.

3) K masu přidáme jeden rajský protlak, tři kuličky nového koření a dva bobkové listy. Promícháme orestujeme a trochu podlijeme, necháme dusit, bublat podle kvality masa, asi 40 minut.

4) Ke konci vaření  vyjmeme bobkový list a nové koření. Pokud by vám vadila zelenina na kostičky, můžete propasírovat. Následně můžete podávat.

Příloha: podle chuti může být rýže, brambory, ale my preferujeme těstoviny.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Recepty

Hrnková bublanina s rybízem

Druh receptu: 
Poddruh: 
Rybízová bublanina

1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku oleje
1 vejce
1/2 sáčku prážku do pečiva
1/2 sáčku vanilkového cukru
rybíz

 

Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *

Hodnocení: 

Hovězí Stroganov

Druh receptu: 
Poddruh: 
Stroganov

500g hovězího (svíčková nebo zadní stačí)
200g žampionů
cibule
6 nakládaných okurek
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce dijonské hořčice
100ml smetany
200ml vývaru
sůl
pepř

 

Doba přípravy: 1hod 20 min
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Vídeňská vepřová játra

Druh receptu: 
Poddruh: 
Vídeňská játra

400g vepřových jater
1 lžíce hladké mouky
pepř
20g másla
3 cibule
olej

Doba přípravy: 15minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Pikantní vepřová játra na cibulce

Druh receptu: 
Poddruh: 
játra na cibulce

300g vepřových jater
1 cibule
20g slaniny v celku
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička rajského protlaku
1 lžička mletého chilli
pepř
lžíci másla

 

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Gulášová polévka

Druh receptu: 
Poddruh: 

300g hovězího předního
1 cibuli
olej
4 brambory
3 lžičky mleté papriky
majoránka
sůl

Doba přípravy: 60 minut (podle masa i déle)
Náročnost: **

Hodnocení: 

Zapečený losos s fazolkami

Druh receptu: 
Poddruh: 

250g mrkve
850g brambor
sůl
olej
300g zelených fazolek
3 vejce
400ml mléka
2 plné lžičky ostré hořčice
600g filetu z lososa bez kůže
100g sýra (např. goudy)

 

Doba přípravy: 45min
Náročnost:**

Hodnocení: 

Zelňáky podle Alberta

Druh receptu: 

500g hladké mouky
450 g kysaného zelí (asi 1,5 sklenice, když slejete vodu, zbude tak půlka obsahu:)
150g sádla (vepřové, husí)
1 vejce
1 lžíce mletých škvarků
sůl, pepř
1/2 lžičky sušené majoránky
olej na smažení

Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: **

Hodnocení: 

Stránky