Recept

Korpus:
10 vajec
300g polohrubé mouky
400g krupicového cukru

Na krém:
 1 a 1/2 vanilkového pudinku
500ml mléka
1 máslo
5 lžic krupicového cukru 
rum

Na polevu:
3 lžíce citronové šťávy
3 lžíce horké vody
300g cukru moučka

Dále:
balení Bebe sušenek
čokoládová poleva nebo obarvený marcipán na lajny

 

1) Podle receptu na piškotový korpus upečeme dvě placky.

2) Připravíme si krém. Necháme povolit máslo, nejlépe jej vyndáme z ledničky ještě před pečením korpusů. Povolené máslo dáme rozkrájené na kousky do misky a zasypeme 5 lžícemi cukru, to vše utřeme do pěny.

3) Dále si uvaříme pudink z 1 a 1/2 pytlíku vanilkového pudinku a 500ml mléka. Pudink necháme za občasného míchání vychladnout na teplotu jako má máslo. Mícháme proto, aby se na  pudinku nevytvořil škraloup, který pak dělá v krému hrudky.

4) Vychladlý pudink po lžících přidáváme k máslu a zašleháváme. Přilijeme také tak víčko rumu a šleháme do doby, dokud vyšlehané cestičky nezůstanou vytvarované. Pokud se vám zdá, že je to moc tekuté a nejde to vyšlehat, zkuste vložit do ledničky, třeba na 20min a zkusit ušlehat znovu.

5) Pokud máte krém hotový, namažte jej na jeden piškotový korpus a přikryjte druhým. Následně si udělejte šablonku z papíru nebo si na nečisto, třeba špejlí vytečkujte cestu, kterou vyříznete tvar "ledové plochy". Následně jej ořízněte nožem.

6) Krém naneste i na vrchní a boční strany a uhlaďte rovným nožem nebo jiným hladítkem. Trochu krému si ponechte na lepení sušenek. A připravte plochu na nanesení citronové polevy.

7) Citronovou polevu vytvoříte tak, že v misce smícháte 3 lžíce citronové šťávy a 3 lžíce horké vody, do které přisypáváte přesátý, tedy bez jakýchkoli hrudek, moučkový cukr a třete do stádia, kdy je to krásná lesklá hmota, kterou lze nalévat na plochu dortu.

8) Po rozprostření citronové polevy vezměte zbytek krému a bebe sušenky, které z poloviny namažte krémem a přilepte na bok dortu, jako mantinely.

9) Poslední úpravou jsou pak lainy, já jsem nebyla moc kreativní a tak jsem je vytvořila jen čokoládovou polevou. Marcipán nemáme rádi, ale obarvený na modro a červeno by vypadal taky dobře.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Drobenka

Druh receptu: 

5 lžic cukru krystal
3 lžíce másla
9 lžic hrubé mouky
1 lžíce vanilkového cukru

 

 

Postup: 

1) V kastrůlku rozehřejeme máslo. K němu přisypeme přísady a na mírném ohni mícháme, dokud se nespojí.

2) Necháme trochu prochladnout a můžeme posypat jakýkoli ovocný koláč.

Hodnocení: