Recept

250g mrkve
850g brambor
sůl
olej
300g zelených fazolek
3 vejce
400ml mléka
2 plné lžičky ostré hořčice
600g filetu z lososa bez kůže
100g sýra (např. goudy)

 

Doba přípravy: 45min
Náročnost:**

1) Brambory a mrkev nakrájené na stejné plátky povaříme v osolené vodě do poloměkka.

2) Povařenou zeleninu slijeme a okapanou ji rozprostřeme do předem vymazané formy.

3) Fazolové lusky očistíme, odkrojíme oba konce (nebo použijeme zmraženou). Krátce spaříme v kastrolu s vroucí osolenou vodou.

4) Pak je prudce zchladíme ve studené vodě, aby si uchovaly svěží zelenou barvu.

5) Okapané fazolky rovnoměrně rozložíme po celém povrchu mrkve a brambor v zapékací míse.

6) Rozšleháme vejce, přidáme vlažné mléko a hořčici. Opět promícháme a podle chuti dosolíme.

7) Vaječnou směsí přelijeme povařenou zeleninu v zapékací formě.

8) Navrch naskládáme porce lososa. Rybu posolíme. Já jsem dala skvělý citronový pepř, který mi dovezl švagr ze Švédska. 

9) Nakonec nastrouháme sýr. Měl by to být tučnější typ, aby se hezky rozpustil.

10) Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 25 minut.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Gulášová polévka

Druh receptu: 
Poddruh: 

300g hovězího předního
1 cibuli
olej
4 brambory
3 lžičky mleté papriky
majoránka
sůl

Doba přípravy: 60 minut (podle masa i déle)
Náročnost: **

Postup: 

1) Oloupanou cibuli pokrájenou na kostičky dáme smažit na trochu oleje. 

2) Když je zezlátlá, přidáme na drobné kostky pokrájené maso a dusíme do úplného vypečení. Maso může být i trochu přichytlé. Udělá to pak tu správnou gulášovou příchuť :).

3) Přilijeme trochu vody a necháme opět dusit. Pokud je maso ze staršího kusu, můžeme dusit i hodinu a půl.

4) Opět necháme vydusit a přidáme 3 lžičky mleté papriky. Necháme zpěnit, ale né dlouho, aby nezhořkla a dolijeme asi 1,5 litru vody.

5) Oškrábeme brambory, nakrájíme na drobné kostky a přidáme do polévky. Přisolíme.

6) Necháme vařit a před koncem vaření, asi 5 minut, přidáme půl lžičky majoránky.

Hodnocení: