Recept

600 g hladké mouky co nejkvalitnější
2 lžičky soli
2 lžičky instatního droždí
2 lžíce olivového oleje

Na rajčatovou omáčku:
rajčatový protlak nebo jiného pyré
hrst bazalky, nejlépe čerstvé
2-3 stroužky česneku
sůl a pepř

Na ozdobu:
mozzarellu
parmazán
rajče
šunka
tuňák
cibule
nebo cokoli máte rádi :)


Doba přípravy: 25 minut
Doba pečení: 3x 10 minut
Náročnost: **

1) Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a droždí. Udělejte důlek a doprostřed nalijte 400 ml teplé vody. Pokud máte konvici s nastavením, dávám tak 60°C. A přidejte olivový olej. 

2) Vařečkou či lžící míchejte těsto tak dlouho, dokud není hladké a pružné. Vyndejte ho na pomoučený vál a tak pět minut hněťte. Na chvíli můžete nechat těsto kynout. Já nechám i déle, když si ho připravím a mezi tím si jdu s dětmi hrát. 

3) Než těsto nakyne můžete si  připravit například omáčku na potření. V misce smíchejte rajčatový protlak s bazalkou, rozetřeným česnekem, solí a pepřem. A nechte odstát. 

4) Jemně vykynuté těsto znovu prohněťte a uděleljte 3 nebo 4 bochánky. Na pomoučeném válu z každého bochánku uválejte placku a přeneste na plech. Snažte se co nejtenčí, v troubě znovu vyběhnou.

5) Potřete rajčatovou směsí, poklaďte čím máte rádi a pokapejte olivovým olejem.

6) Pečte buď na dolní poličce při spodním ohřevu na 240°c, tedy pizza programu. Nebo to zkuste nasimulovat tak, že troubu vyhřejete s plechem, který je obrácen dnem vzhůru a plech s pizzou na něj položte. Pečte pouze 10 minut. A bude jako pravá italská.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Vepřová krkovička pro návštěvu

Druh receptu: 
Poddruh: 

1kg vepřové krkovice v celku bez kosti
1 lžíci oleje
1 lžíci citronové šťávy
2 lžíce bílého vína
1 lžíci hořčice
1 lžičku dijonské hořčice
0,5 lžíce medu
1 lžičku soli
6 plátků slaniny
6 plátků tvrdého sýra
pepře podle chuti

Doba přípravy: 15min +2 hodiny
Náročnost: ***

Postup: 

1) Maso příčně nařízneme, asi 6x. Představte si, že z toho krájíte plátky na gril, jen je nedokrajujte a z masa udělejte takový vějířek.

2) Smíchejte olej, citronovou šťávu, bílé víno, hořčice, med a sůl do tekuté hmoty, marinády.

3) Maso jí potřete, i po plochách vzniklých řezem. Opepřete a zabalte do potravinářské folie nebo do uložte do mikrotenového sáčku. Minimálně na 24h do lednice.

4) Po vyjmutí vložte do každého řezu v mase plátek slaniny a plátek sýra a dejte péci na 200°C. Po 20 minutách trochu podlejte a teplotu snižte na 180°C. Pečte zhruba 1,5 hodiny.

 

5) Podávejte se šťouchanými bramborami nebo chlebem, chutnat bude oboje J

Hodnocení: