Vepřová krkovička pro návštěvu
1kg vepřové krkovice v celku bez kosti
1 lžíci oleje
1 lžíci citronové šťávy
2 lžíce bílého vína
1 lžíci hořčice
1 lžičku dijonské hořčice
0,5 lžíce medu
1 lžičku soli
6 plátků slaniny
6 plátků tvrdého sýra
pepře podle chuti
Doba přípravy: 15min +2 hodiny
Náročnost: ***
1) Maso příčně nařízneme, asi 6x. Představte si, že z toho krájíte plátky na gril, jen je nedokrajujte a z masa udělejte takový vějířek.
2) Smíchejte olej, citronovou šťávu, bílé víno, hořčice, med a sůl do tekuté hmoty, marinády.
3) Maso jí potřete, i po plochách vzniklých řezem. Opepřete a zabalte do potravinářské folie nebo do uložte do mikrotenového sáčku. Minimálně na 24h do lednice.
4) Po vyjmutí vložte do každého řezu v mase plátek slaniny a plátek sýra a dejte péci na 200°C. Po 20 minutách trochu podlejte a teplotu snižte na 180°C. Pečte zhruba 1,5 hodiny.
5) Podávejte se šťouchanými bramborami nebo chlebem, chutnat bude oboje J