Vídeňská vepřová játra
Druh receptu:
Poddruh:
400g vepřových jater
1 lžíce hladké mouky
pepř
20g másla
3 cibule
olej
Doba přípravy: 15minut
Náročnost: *
Postup:
1) Nejdříve si připravíme cibuli. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozdělíme ji na kroužky. Obalíme v mouce.
2) Nakrájíme si játra na plátky. Mouku smícháme s pepřem.
3) Rozpálíme máslo a játra hned po obalení v mouce s pepřem do něj vložíme a restujeme z obou stran.
4) Zároveň rozpálíme olej a smažíme v něm obalenou cibulku.
5) Orestovaná játra překryjeme osmaženou Vídeňskou cibulkou a podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.
Hodnocení:
Komentáře
Játra miluju
Játra miluju na všechny způsoby. K těmhle bych doporučila dlouhé a křupavé hranolky Golden Longs, které se připravují v troubě.