Recept

500g hladké mouky
450 g kysaného zelí (asi 1,5 sklenice, když slejete vodu, zbude tak půlka obsahu:)
150g sádla (vepřové, husí)
1 vejce
1 lžíce mletých škvarků
sůl, pepř
1/2 lžičky sušené majoránky
olej na smažení

Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: **

1) Přecedíme a dobře vymačkáme zelí. Pak jej pokrájíme na co nejdrobnější kousky, čím menší, tím méně budou čouhat při vykrajování koleček.

2) Pokrájíme nebo nameleme lžíci škvarků.

3) Do mísy dáme mouku, zelí, rozpuštěné sádlo, jedno vejce, škvarky, sůl, pepř a majoránku.

4) Snažíme se z toho vytvořit pevné těsto. Já jej nakonec dohnětla na vále.

5) Z těsta vyválíme placku, alespoň centimetr tlustou, rozhodně se neinspirujte cukrovím :). Čím tlustší, tím bude výsledek lepší.

6) Z placky pak vykrajujeme drobná kolečka, asi jako linecké. 

7) Na rozpáleném oleji je pak smažíme zprudka.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Vídeňská vepřová játra

Druh receptu: 
Poddruh: 
Vídeňská játra

400g vepřových jater
1 lžíce hladké mouky
pepř
20g másla
3 cibule
olej

Doba přípravy: 15minut
Náročnost: *

Postup: 

1) Nejdříve si připravíme cibuli. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozdělíme ji na kroužky. Obalíme v mouce.

2) Nakrájíme si játra na plátky. Mouku smícháme s pepřem. 

3) Rozpálíme máslo a játra hned po obalení v mouce s pepřem do něj vložíme a restujeme z obou stran.

4) Zároveň rozpálíme olej a smažíme v něm obalenou cibulku.

5) Orestovaná játra překryjeme osmaženou Vídeňskou cibulkou a podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.

 

Hodnocení: 
Restovaná cibulka
Restovaná cibulka
Restovaná játra
Restovaná játra
Smažená cibulka
Vídeňská vepřová játra

Komentáře

Játra miluju na všechny způsoby. K těmhle bych doporučila dlouhé a křupavé hranolky Golden Longs, které se připravují v troubě.