Zapečené rybí filé se špenátem
Druh receptu:
Poddruh:
400g rybího filé (4 kostky)
450g špenátu
3 stroužky česneku
2 vejce
100g strouhaného eidamu
2 lžíce mléka
100g másla
sůl
strouhanka na vysypání
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 20 minut
Náročnost: ***
Postup:
1) Špenát podusíme na troše másla. Ochutíme solí a utřeným česnekem.
2) Máslem vymažeme zapékací mísu a vysypeme strouhankou. Do takto upravené formy pak špenát rozprostřeme po celém dně.
3) Na špenát poklademe kostky filé.
4) Rozšlehaná vejce smícháme s nastrouhaným eidamem a touto hmotou potřeme filé. Je to dosti husté, opravdu se to spíše natírá nežli lije.
5) Na vrch můžeme dát tenké plátky másla a vložíme zapéci do předehřáté trouby na 180°C.
6) Pečeme zhruba 20 minut, do zlatova. Podáváme s bramborem.
Hodnocení: