Recept

jedna porce kaše
1 vejce
3 lžíce polohrubé mouky

na obalení:
polohrubá mouka
vejce
strouhanka

Doba přípravy: 30 min
Náročnost: **

1) Do zbylé studené kaše vyklepneme jedno vejce, přidáme 3 lžíce polohrubé mouky a přisolíme. Pokud je těsto ještě hodně řídké, přidáme ještě mouku.

2) Těsto má být vláčně, ale né tečavé.

3) Lžičkou vykrajujeme malé bochánky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Následně vytvarujeme koule.

4) Rozpálíme v kastrůlku, menším a vysokým, aby byla hladina aspoň 2 cm, olej a kuličky z obou stran opečeme do zlatova.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Zapečený losos

Druh receptu: 
Poddruh: 

300g filet lososa (může být i s kůží)
9 středně velkých brambor
3 mrkve
250ml smetany (31%)
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička solamylu
šťáva z půlky citronu
sůl

Postup: 

1) Připravíme si oloupané brambory nakrájené na čtvrtinkové plátky, můžeme je na 5-8 minut povařit, abychom měli zapékání kratší.

2) Také mrkev a lososa, předem pokapaného citronem, nakrájíme na kousky. Kousky by měly být podobně veliké jako brambory. 

3) Do zapékací mísy naklademe brambory. Další vrstvou bude mrkev a následně losos. 

4) V hrnku si připravíme omáčku ze smetany, hořčice, solamylu a citronové šťávy a soli. Tuto omáčku rovnoměrně rozlijeme po bramborách s mrkví a lososem.

5) Takto připravené jídlo vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a zapékáme zhruba 20-30minut.

Hodnocení: