Recept

500ml mléka
250g hrubé mouky
2 žloutky
50g másla
sůl
jahody
tvrdý tvaroh na strouhání
cukr
máslo na polití

1) Do hrnce nalijeme mléko. Zahřejeme, osolíme a přidáme máslo, které v něm rozpustíme.

2) Pomalu přisypáváme hrubou mouku a mícháme. Nejdříve je to taková divná kaše, mícháme dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn. Hotové je, když je z toho hromada uprostřed.

3) Hrnec odstavíme a nechame pomalu chladnout. Do vlažného těsta pomalu po jednom zamícháme žloutky.

4) Těsto si vysypeme na pomoučený vál. Rozkrojíme na tři díly a vyválíme z jednoho váleček. Ten rozkrájíme na kousky. 

5) Umyté a odstopkované jahody pak zabalíme do rozmáčknutých kousků a uválíme z nich kuličky.

6) Knedlíky vložíme do vroucí a osolené vody. Po vložení je jemně promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Po dalších 2-3 minutách promícháme znovu.

7) Knedlíky vaříme tak, že je po vyplutí na hladinu necháme ještě 3 minuty vařit.

8) Podávat je můžeme jak nastrouhaným tvarohem, tak s mákem, nebo sladkou strouhankou.

 

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Rizoto

Salámová rýže

Druh receptu: 

4 špekáčky
hrnek rýže
3 lžičky mleté papriky
cibule
sůl

Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Kuřecí rizoto

Druh receptu: 

2 hrnky rýže
2-3 kuřecí prsa
4 lžičky mleté papriky
kuřecí vývar

sůl
kukuřice
hrášek
2 mrkve

 

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: **

Hodnocení: