Recept

500g vepřové kýty
cibuli
6 ks nakládaných okurek
2ks nakládaných kapií
rajský protlak
sůl
pepř
případně feferonka

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: **

1) Maso nakrájíme na nudličky a necháme orestovat na oleji. Když ještě není maso osmažené ze všech stran přidáme nakrájenou cibuli. Vždy to dělám takto, aby se cibulka nesmažila, ale spíš dusila. Má to pak tu správnou chuť.

2) Krátce podusíme ve šťávě z masa a přidáme nakrájenou okurku a kapii na drobné kostičky. Podusíme a přidáme protlak.

3) Vše zamícháme, přidáme trochu vody, osolíme a opepříme a necháme 5-10 minut dusit, aby bylo maso měkké.

4) Podáváme se šťouchaným bramborem.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Ryby

Zapečený losos s fazolkami

Druh receptu: 
Poddruh: 

250g mrkve
850g brambor
sůl
olej
300g zelených fazolek
3 vejce
400ml mléka
2 plné lžičky ostré hořčice
600g filetu z lososa bez kůže
100g sýra (např. goudy)

 

Doba přípravy: 45min
Náročnost:**

Hodnocení: 

Losos na kopru

Druh receptu: 
Poddruh: 

2 plátky lososa
3 lžíce kopru
citron
sůl
100ml smetany
lžíce másla

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: **

Hodnocení: 

Zapečené rybí filé se špenátem

Druh receptu: 
Poddruh: 

400g rybího filé (4 kostky)
450g špenátu 
3 stroužky česneku
2 vejce
100g strouhaného eidamu
2 lžíce mléka
100g másla
sůl
strouhanka na vysypání

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 20 minut
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Pstruh na tymiánu

Druh receptu: 
Poddruh: 

středně velký pstruh
citron
sůl
snítky tymiánu
koření na ryby

 

Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Losos v chřestovém hnízdě

Druh receptu: 
Poddruh: 

300g lososa
20 výhonků zeleného chřestu
1 lžíce majonézy
1 lžíce jogurtu
1 lžička hořčice
1 lžička citrónové šťávy
sůl
rybí koření
špetka cukru
30g másla

 

Hodnocení: 

Treska ve slaninové peřině

Druh receptu: 
Poddruh: 

2 plátky tresky
2 plátky slaniny
2 vejce
50g eidamu
2 lžičky zakysané smetany
trocha mléka
pepř 
sůl
citrón

Hodnocení: 

Stránky