Recept

palička česneku
5 brambor
1 litr vývaru
sůl
kmín
200 g eidamu
200g šunky
dva krajíce chleba

1) Přivedeme k varu vývar, vložíme do něj na kostičky nakrájené brambory a dáme vařit.

2) Když jsou brambory středně měkké, přidáme prolisovaný nebo utřený česnek, dosolíme a necháme chvíli povařit, aby brambory byly měkké.

3) V průběhu si připravíme na drobné kostky nakrájenou šunku, sýr a opražíme kostičky chleba.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Ryby

Zapečený losos s fazolkami

Druh receptu: 
Poddruh: 

250g mrkve
850g brambor
sůl
olej
300g zelených fazolek
3 vejce
400ml mléka
2 plné lžičky ostré hořčice
600g filetu z lososa bez kůže
100g sýra (např. goudy)

 

Doba přípravy: 45min
Náročnost:**

Hodnocení: 

Losos na kopru

Druh receptu: 
Poddruh: 

2 plátky lososa
3 lžíce kopru
citron
sůl
100ml smetany
lžíce másla

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: **

Hodnocení: 

Zapečené rybí filé se špenátem

Druh receptu: 
Poddruh: 

400g rybího filé (4 kostky)
450g špenátu 
3 stroužky česneku
2 vejce
100g strouhaného eidamu
2 lžíce mléka
100g másla
sůl
strouhanka na vysypání

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 20 minut
Náročnost: ***

Hodnocení: 

Pstruh na tymiánu

Druh receptu: 
Poddruh: 

středně velký pstruh
citron
sůl
snítky tymiánu
koření na ryby

 

Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: *

Hodnocení: 

Losos v chřestovém hnízdě

Druh receptu: 
Poddruh: 

300g lososa
20 výhonků zeleného chřestu
1 lžíce majonézy
1 lžíce jogurtu
1 lžička hořčice
1 lžička citrónové šťávy
sůl
rybí koření
špetka cukru
30g másla

 

Hodnocení: 

Treska ve slaninové peřině

Druh receptu: 
Poddruh: 

2 plátky tresky
2 plátky slaniny
2 vejce
50g eidamu
2 lžičky zakysané smetany
trocha mléka
pepř 
sůl
citrón

Hodnocení: 

Stránky