1) Plátky krkovice na 12-24h naložíme do oleje s grilovacím kořením. Pokud jich máte pro více strávníků, může byt do plastové mističky, ale v případě jako je u mne, dávám dvě jen do igelitového sáčku, aby byly pořádně ponořené ze všech stran.
2) Krkovici vyndáme a z obou stran ji osmažíme na pánvi, aby se zatáhla. Vyndáme ji do pekáčku a ve výpeku osmažíme žampiony nakrájené na plátky z půlek. Ještě při smažení je trochu osolíme a zasypeme kmínem, já radši drceným nebo mletým.
3) Směs nasypeme na maso a vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme tak 30-45minut, v půlce ještě přidáme trochu vody a případně výpekem přelijeme maso, abychom měli k žampionům sós.
4) Maso vyndáme a podáváme s hranolky, opečenými brambory nebo rýží.