Recept

2 větší filety tresky
1citron
2 cibule
citronový pepř
mletá paprika
sůl
4 plátky slaniny
máslo

 

1) Oloupanou cibuli rozkrojíme napůl a půlky nakrájíme na půlkolečka. Na dno pekáčku nakrájíme tenké plátky másla, máslo by mělo ze 70% pokrýt dno a cibuli na něj rozprostřeme, rozdrobenou na jednotlivé proužky.

2) Tresku osušíme, okořeníme solí, citronovým pepřem a sladkou paprikou. Položíme jí hezčí stanou nahoru na cibuli a poklademe opět tenkými plátky másla. Poklademe citronovými kolečky a dáme zapéct do trouby na 180°C. 

3) Po 20-30 minutách, podle tloušťky tresky, přidáme plátky slaniny a dáme dopéct. Že je ryba hotová poznáte tak, že se při doteku oddělují jednotlivé kousky od sebe.

4) Jako přílohu můžete použít bramborovou kaši, hranolky nebo jinak upravené brambory

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna