Recept

500g mleté hovězí
500g mleté vepřové
2 starší rohlíky
trocha mléka
vejce
cibule
majoránka
česnek
sůl a pepř

Doba přípravy: 30 + 60 min
Náročnost: **

1) První věcí je vyndat vše na chvíli z lednice a nechat v pokojové teplotě. Mám pocit, že se to pak lépe spojí :)

2) Následně natrhejte rohlíky/housky na drobné kousky, dejte do misky a přelijte mlékem. Trochu zatlačte, aby se vsáklo hezky do rohlíků.

3) Do mísy vložte maso, namočené rohlíky, vejce, koření.

4) Nakrájejte na drobno cibuli a trochu ji zpěňte na másle či oleji. Poté ji také nasypte do mísy.

5) Teď nastupuje pro jedny oblíbená, pro jiné nenáviděná "ruční práce", musím však  říci, že ruce uhnětou sekanou vždy nejlépe.

6) Hnětení a tedy spojení ingrediencí chce čas, mělo by se hníst tak dlouho, dokud nebudete vidět kousky rohlíků a možná ještě trochu :)

7) Pro finální spojení, doporučuji ještě s celou, již skoro hotovou, šiškou párkrát praštit o dno mísy. (zmizí bubliny, které by mohly narušit strukturu)

8) Následně přeneseme šišku na vymazaný pekáček, dotvarujeme hezkou šišku, celou ji potřeme studenou vodou a vložíme do předehřáté trouby na 200°C.

9) Po 15 min snížíme teplotu na 170°C a ještě 45 min pečeme, v průběhu pečení podléváme.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna