500g kližky 1 cibuli mrkev celer petržel olej máslo rajský protlak bobkový list nové koření
1) Maso nakrájíme na kostky, orestujeme na oleji. Přidáme cibuli, kterou nakrájíme také na kostičky. Můžou být větší, stejně jako na guláš, rozvaří se. Zasolíme a zapepříme. Vše dohromady necháme tak 15 minut dusit. Pokud není dost vlastní šťávy, trochu podlejeme.
2) Mrkev, celer a petržel nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme ve vedlejším rendlíku na troše másla. Aby zelenina dostala skelnou barvu a hezky voněla. Když je orestovaná, přihodíme ji k základu z masa.
3) K masu přidáme jeden rajský protlak, tři kuličky nového koření a dva bobkové listy. Promícháme orestujeme a trochu podlijeme, necháme dusit, bublat podle kvality masa, asi 40 minut.
4) Ke konci vaření vyjmeme bobkový list a nové koření. Pokud by vám vadila zelenina na kostičky, můžete propasírovat. Následně můžete podávat.
Příloha: podle chuti může být rýže, brambory, ale my preferujeme těstoviny.