Recept

500g kližky
1 cibuli
mrkev
celer
petržel
olej
máslo
rajský protlak
bobkový list
nové koření

1) Maso nakrájíme na kostky, orestujeme na oleji. Přidáme cibuli, kterou nakrájíme také na kostičky. Můžou být větší, stejně jako na guláš, rozvaří se. Zasolíme a zapepříme. Vše dohromady necháme tak 15 minut dusit. Pokud není dost vlastní šťávy, trochu podlejeme.

2) Mrkev, celer a petržel nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme ve vedlejším rendlíku na troše másla. Aby zelenina dostala skelnou barvu a hezky voněla. Když je orestovaná, přihodíme ji k základu z masa.

3) K masu přidáme jeden rajský protlak, tři kuličky nového koření a dva bobkové listy. Promícháme orestujeme a trochu podlijeme, necháme dusit, bublat podle kvality masa, asi 40 minut.

4) Ke konci vaření  vyjmeme bobkový list a nové koření. Pokud by vám vadila zelenina na kostičky, můžete propasírovat. Následně můžete podávat.

Příloha: podle chuti může být rýže, brambory, ale my preferujeme těstoviny.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna