Recept

kuřecí maso a kosti
střední cibule
sůl
celý pepř
1-2 mrkeve
1/4 středního celeru
1 petržel
bobkový list
nové koření

 

1) Vykoštěné kuře, pár křidélek navíc omyjeme a vložíme do hrnce. Dále si připravíme cibuli. Aby měla polévka pěknou barvu, necháme ji velkou část slupky. Můžete ji také  jemně opéct na pánvi. Zasypeme solí, pár kuličkami pepře, přidáme bobkový list a dvě kuličky nového koření.

2) Zalijeme studenou vodou a dáme na nejmenší plamen pomalu vařit. Mezi tím si očistíme jednu-dvě mrkve, petržel a 1/4 středního celeru. Dáme takto v celku vařit do k masu.

3) Zakryjeme pokličkou, necháme stále na nejmenším plameni a můžeme vařit, tedy spíš "táhnout". Poznáte to tak, že se voda jen převaluje, nikoli bublá. Takto vaříme vývar od dvou do pěti hodin. Čím déle, tím je vývar lepší.

4) Aby byl vývar hezky čistý, přecedíme jej přes hustý cedník, nebo ještě lépe přes plenu. Následná úprava je již pak na vás. U nás vede doplnění zeleninou a nudličkami, či krupicovými noky. Ty připravíte tak, že do rozklenutého vejce vmícháte 4-5 čajových lžiček krupice. Necháte chvilku odstát a pak lžičkou vykrajujete nočky, které rovnou vkládáte do polévky. Povařit je stačí 5-7 minut.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna