Recept

1 celý květák
8 brambor
4 špekáčky
10 g másla
2 lžíce hladké mouky
hrnek mléka
lžička dijonské hořčice
sůl
pepř

1) Květák a brambory uvaříme. Následně pokrájíme na drobnější kousky a dáme do zapékací misky. Nakrájíme na drobné kousky i špekáčky, nejlépe kolečko na čtvrtinky a přidáme k bramborám a květáku. Vše důkladně promícháme.

2) Předehřejeme troubu na 180°C a dáme péct. Zatím si připravíme omáčku, kterou vše přelijeme. 

3) Do kastrůlku nechte rozehřát máslo, přisypte 2 lžíce hladké mouky a vytvořte jíšku. Tu zalejte hrnkem mléka a promíchejte. Jemně provařte a přidejte lžičku hořčice, sůl a mletý pepř.

4) Z trouby vyndejte předpečený květák s brambory a přelijte připravenou směsí. Opět vraťte do trouby a pečte zhruba 30-40 minut. Sledujte zda povrch jídla začíná hnědnout, až bude mít pokrm krásnou zlatavou barvu, vyjměte a podávejte.

Partneři

Táta na mateřské - Netradiční stránka pro všechny rodiče pohledem Táty!Liberecka pražírna

Přihlášení

Zelenina

Zapečený květák

Druh receptu: 
Poddruh: 

1 celý květák
8 brambor
4 špekáčky
10 g másla
2 lžíce hladké mouky
hrnek mléka
lžička dijonské hořčice
sůl
pepř

Hodnocení: